engelskko.gif (872 bytes)

MEUH

Nyrup lovede os bedre mad, hvis vi sagde ja til Amsterdam-traktaten, så nu sender EU os engelsk oksekød
Der var slet ingen grænser. Især var der ingen grænser for, hvor sund mad, vi ville få, hvis bare vi stemte ja til Amsterdam-traktaten.

Alle ja-sigere kunne en remse udenad. Der var fem fordele, som gjorde, at vi ikke kunne andet end stemme ja. Og blandt dem var altid, at vi vi ville få sundere mad. Til vore børn, som statsminister Nyrup Rasmussen føjede til.

Og man kan sige, hvad man vil om EU. Men unionen holder i hvert fald Nyrup Rasmussens løfter. I dag har EU-kommissionen taget et alvorligt skridt for at sikre danskerne sundere mad på bordet. Der bliver åbnet for engelsk oksekød.

EU-kommissionen vil ophæve det to år gamle forbud, som hindrer englænderne i at udføre engelsk oksekød. Forbudet skyldtes, at engelske køer kunne have kogalskab, der også var farlig for mennesker.

Der vil sandelig blive holdt øje med det meget sunde kød, vi nu skal have. Og man kan sagtens have tillid til EUs kontrol.

Ganske vist har det vist sig, at englændernes oksekød blev udført, også mens det var forbudt. Endda med EU-tilskud.

Ganske vist tilbageholdt EU i årevis oplysninger om, at oksekødet kunne være skadelig og greb ikke ind med et forbud.

Det forlyder, at dem, der har stemt ja, får ret til at købe det engelske kød til særlig billig pris. Det er da kun så rimeligt. Og så er det sundt.

© Poul Erik Søe 10. juni 1998

Gengivelse af artikler fra enmandsavisen er tilladt, når kilden oplyses.

Enmandsavisens forside