strEUds2.gif (6823 bytes)

Strudsen med hovedet
dybt i skraldespanden

Om at flyve op som struds
og lande som hare på flugt

Netop de mennesker, der uden at lytte til andre har ført de skandaløse overenskomst-forhandlinger og tiltrådt mæglingsforslaget, har sammen lavet en kampagne for at få danske arbejdere til at stemme ja til Amsterdam-traktaten.

Det er Dansk Industri og CO-industri. De var også hovedkræfterne bag den kampagne, der uden noget folkeligt grundlag eller jordforbindelse tidligt ville overtage hele debatten forud for Amsterdam-traktaten.

Det var dem, der fandt på at fremstille dansk modstand mod EU som en struds, der stikker hovedet i jorden. Man tør sige, at det billede er endt som et selvportræt. Industriens arbejdsgivere og deres trælleagtige ja-nikkere i fagbevægelsens top prøvede at flyve op som strudse og er nu landet som harer på vild flugt.

Politikens Netavis oplyser, at den kampagne, der "skal sikre tusindvis af ja-stemmer til Amsterdam-traktaten fra de ansatte i industrien", ligger stille under konflikten.

Informations-materiale, som Dansk Industri og CO-industri har fremstillet til brug i virksomhederne, ligger ubrugt hen, siger Politiken.

Hare-rædde og med strudsehovedet dybt i den skraldespand, hvor propagandaen vil ende, er de tommelfingrede arbejdsgivere og lønmodtager-ledere endt med at måtte æde deres egne ord.

Hvordan i alverden skulle lønmodtagere - for ikke at tale om det danske folk som helhed - kunne tage eet ord alvorligt fra folk, der på groveste vis har hånet al sund sans ved at hæve sig op over arbejdende mennesker ved at skænke dem frihed juleaftensdag i forventning om, at det ville alle som lydigt kvæg stemme ja til.

Når netop disse strudse-fædre anbefaler et ja til Amsterdam-traktaten, så ved man, at det er tanker, som er født bag lukkede døre, i nålestribet og med laksko på bonede gulve. Så er et ja til dyb skade for almindelige mennesker og kun til gavn for det over-Danmark, som de bilder sig selv ind at være.

Når Dansk Industri og CO-Industri siger ja fra nu af og til juleaften, så ved enhver nu, hvad man skal stemme.

© Poul Erik Søe. 2. maj 1998

Gengivelse af artikler fra enmandsavisen er tilladt, når kilden oplyses.

Enmandsavisens forside