EU betaler løn til dobbelt så
mange, som EU har ansat

Og har dermed fundet den endelige europæiske løsning på ledigheden
Det er altså synd for EU-kommissionen, at den mangler penge. Og at den skal finde sig i frygtelige hånsord fra det danske socialdemokratis medlem af Europa-parlamentet, Freddy Blak. Og fra journalister, der tror, at de ligefrem har krav på at vide, hvor pengene er blevet af.

Jeg må bede om tilgivelse for, at Enmandsavisen sprogligt ikke kan leve op til den kongelige socialdemokratiske vrede mod EU-kommissionen. Når Freddy Blak siger, at EU-kommissionens omgang med penge er "svindel og forbandet svineri", hvad stiller så vi andre op?

Når Freddy Blak vil have EU-parlamentet til at smide EU-kommissionen ud, så sidder man og tænker, at havde det stået som krav i Enmandsavisen, så havde man været helt til grin.

Det handler om penge, som EU-kommissionen skulle bruge på alternativ energi. Der er sat 1 milliard af til sagen, men det kniber lidt med at se, om pengene nu også er brugt til det. Man kan se på lønningslisterne, at der er 48 ansatte, som har fået løn for at arbejde med sagen. Men der har aldrig været mere end 26, som i virkeligheden har arbejdet - hvad de så har arbejdet med?

Freddy Blak, som tilmed sidder i det udvalg, der skal holde øje med pengene, siger, at han og de andre i udvalget er blevet fyldt med "løgn og fortielser". Det fremgik af TV-Avisen i aften (16. oktober 1998).

Den italienske EU-kommissær på området er meget vred - ikke på sig selv eller svindlerne, men på pressen, som tillader sig at stille spørgsmål.

Og hvad er der så tilbage for os andre at sige? Tak, EU, siger vi. Tak, fordi I undergraver jer selv og hele den magt- og penge-svindel, som Unionen står for. Og tak til Freddy Blak, fordi han gør sit eget danske parti og den danske regering til grin. Freddy Blak bruger store ord for at blive genvalgt til EU-valget næste år, men har aldrig har hænderne oppe af lommerne, når drøje ord skal omsættes i handling.

Men eet må man føje til. Poul Nyrup Rasmussen har lovet, at "det uofficielle top-møde" i EU i oktober skal handle om beskæftigelsen. Det er det rette sted, han har valgt til den drøftelse. Ingen kan være bedre til at ordne ledigheden end EU-kommissionen, der betaler løn til dobbelt så mange, som der er ansat. Det er vejen frem, europæiseringens foreløbige højdepunkt.

© Poul Erik Søe 16. oktober 1998

Gengivelse af artikler fra enmandsavisen er tilladt, når kilden oplyses.

Enmandsavisens forside