Danskerne skraldespand
for kasserede madvarer
Modstandere af skraldgal vrede bør ikke læse her

Når danskernes levealder i snit er lavere end i landene omkring os, så er hovedgrunden, at danskerne bruges som skraldespand for madvarer, der er så syge, at de ikke kan sælges i udlandet.

I forvejen skal danskerne bære gift-spredningen i naturen for at sikre avlen af foder til dyr, der skal sælges uden for landets grænser.

I forvejen tvangs-betaler vi gennem EU til tilskud, der går til den umoralske fremstilling af fødevarer fra dyr, hvis skelet ikke kan bære den kunstige kødtilvækst.

I forvejen nægtes vi markeds-priser på sunde fødevarer. Økologisk mælk sælges hellere som almindeligt mælk end at sikre forbrugere lavere priser på de rene varer.

Man kan plutte med holdningerne og for den hellige eksports skyld gå stille med dørene. Men hvis den voksende daglige vrede ikke skal ende i vold og samfundsuro, så skal der siges fra nu - og stop nu.

TV2 kunne i aften skildre, at 6,6 tons kyllingelår var sendt fra Brovst til Sverige. Svenskerne opdagede, der var salmonella i kyllingerne. De fik varerne sendt tilbage til Danmark.

Men derefter blev de selvsamme sygdomsfremkaldende kyllinge-lår sendt ud til danskerne. Vore maver er ganske enkelt skraldespande for fødevare-industriens og landbrugets svineri.

Og det er selvsagt ganske lovligt, at danskernes spises af med det sygdoms-fremkaldende kød. Veterinær-kontrollen godkendte skam, at danskerne gnaskede de lår i sig, der var farlige for svenskerne. Veterinær-kontrollen er der alene for pengemændenes skyld, hvorimod folkesundheden regnes for en hønselort på damaskdugen.

Nogen elsker fødevareminister Henrik Dam Kristensen, fordi han er så rolig. Nogen mener, at han ligefrem skal være statsminister engang. Men han er intet andet end røgter i fødevare-industriens svinesti.

6,6 tons sygdoms-fremkaldende kød er med ministeriets velsignelse endt i danske maver. Men ministeren har intet andet at sige, end at han håber, man snart ikke længere skal sende salmonella-ramt kød ud til danske forbrugere.

Indtil videre håber ministeren. Og så længe kan der tjenes penge på at sælge sygt kød, som ingen andre vil have, men som danskerne får serveret endog uden nogen som helst oplysning om, at der er bakterier i kødet. Man vidste, at kødet allerede var kasseret, men ikke så meget som en advarsel gider man ofre på danskerne.

Hvis ministeren ikke med de oplysninger foran sig kan blive vred, fortørnet, harm og ophidset, så gør han sig til lejesvend for fødevare-industrien, umulig, uduelig og ubrugelig.

Hvem æder først og fremmest de knogleskøre, bakterie-fyldte kyllingelår? Det gør landets økonomisk svageste. De har ikke råd til at sikre sig kvalitet. Politikerne har gjort salget af bakterie-fyldt kød lovligt, og pengemændene sælger kynisk sygdoms-fremkaldende kød til deres egne landsmænd. Anstændigheden har forladt riget. Magthaverne i vort eget land er blevet folkets værste fjende.

© Poul Erik Søe 28. september 1999

Gengivelse af artikler fra enmandsavisen er tilladt, når kilden oplyses.

Enmandsavisens forside