Afstemningsaftenen kl. 19
Borgerkrig med
stemmesedlen

Den fælles mønt er ikke fælles for danskerne

Som tallene ser ud ved 19-tiden, er vi midt i en borgerkrig, hvor våbnet er stemmesedlen. Det er dansk politisk sædvane, at netop når noget dybt skiller os, så vælter den falske brug af ordet fælles som vrangbilleder ud over os - den fælles mønt er ikke fælles for danskerne. Det europæiske fællesskab er kun fællesskab for det halve kongerige.

Al skræk-skrigeriet ligger også latterliggjort på børserne dagen igennem. Som Enmandsavisen havde skrevet det, så faldt renten, da der var udsigt til nej. Vi værner dog om vor eget humør, men fastholder, at havde man i tide lyttet til Enmandsavisens pengeråd, så var man blevet velhavende i løbet af valgdagen.

Venstres EU-ordfører Charlotte Antonsen kunne ud på eftermiddagen fortælle os, at "vi risikerer ti år i et sort hul, hvis det bliver et nej - så lang tid tager det at genoprette tilliden." Charlotte Antonsen har ikke andet i hovedet end EUs tillid til Danmark. Hvor lang tid tror hun, det tager at genoprette politikernes tillid til vælgerne?

For tredie gang er der i euro-spørgsmålet gjort voldtægtsforsøg mod det danske folk med tre gange så mange penge til ja-reklamer som til nej-siden, med misbrug af embedsmændenes og statens tryksager. Misbrugen ender så efter tallene her kl. 19 i en borgerkrigslignende tilstand, hvor stemmesedlen i vælgerens hånd heldigvis er det våben, der bruges. Tror nogen virkelig, at der straks fra morgenstunden fredag er tillid mellem os igen?

© Poul Erik Søe – 28. september 2000.

Gengivelse af artikler i enmandsavisen er tilladt, når kilden oplyses.

Enmandsavisens forside