EUs borgerkrig mod danske
vælgere kostede 70 milliarder
allerede på første børsdag
Tyske bankøkonomer siger, at krykkerne til den syge euro skyldes den danske folkeafstemning

Euro-centralbanken har indledt borgerkrig blandt EU-borgerne med danske vælgere som målskive. Dansk demokrati skal jævnes med jorden ved hjælp af rigdommene i de store bankes kældre. Allerede første børsdag brugte verdens store pengetanke 70 milliarder kroner på at undertrykke danske vælgere. Tallet er fra The New York Times.

Vi har dag efter dag hørt, at spekulanter er en fare for dansk økonomi. Men helt op til seks dage før folkeafstemningen har det været modsat. Det er blevet billigere at låne danske kroner, og udlandet har øget lyst til at sætte penge i danske virksomheder i tillid til dansk pengevæsen. Trods ja-politikernes forsøg på bevidst at undergrave dansk økonomi ved at tale om en svag krone, så har folk over hele verden vist kronen stadig voksende tillid og sat penge i dansk virke, ganske urædde for et dansk nej til euroen.

Nu har så Euro-centralbanken i Frankfurt gjort sig til spekulant, da virkelighedens spekulanter ikke kunne opdrives og bruges til formålet. Euro-centralbanken spekulerer for milliarder - nu også andres milliarder, mest japanernes og amerikanernes. For at kue danske vælgere. Det næste bliver, at de skamløst sælger danske kroner for at trykke kronen. Alle kneb gælder. 

Det er Berlingske Tidende, der melder om euro-opkøbets egentlige ærinde. Danmark må ganske enkelt ikke sige nej for pengemagten. Berlingske Tidende skriver i dag: "Tyske bankøkonomer mener, at ECB (den europæiske centralbank) og de øvrige centralbanker forud for den danske afstemning vil demonstrere, at der er bund under euro-kursen: "Centralbankerne vil ikke løbe en risiko for, at et nej i Danmark svækker euroen," mener Peter Schlaikjer Bruhn, Landesbank Kiel i København."

Modsat alt, hvad vi er tudet ørene fulde af, så er det et nej, der giver indflydelse. Bare udsigten i de seneste dages meningsmålinger til et nej er nok til at sætte pengemagten i voldsom uro. Euro-centralbanken og de andre ved, at siger danskerne nej, så er der mulighed for, at hele euroen ramler. 63 procent af tyskerne er imod euroen. 69 procent af briterne. Danskerne euro-modstand er ikke en undtagelse, men kun en svag afglans af de virkelige fjender af euroen, tyskerne, briterne og folk i de andre euro-lande.

Penge-transporterne fra centralbankerne blev i går pludselig til ambulancer med udrykning til den svage euro. Grunden er, at euro-centralbanken længe ikke har gjort sit arbejde. Lammet af frygt på grund af den danske folkeafstemning sad de i Frankfurt med hænderne i skødet. Euroen dalede så stygt mod afrgunden, at renten skulle have været forhøjet for uger siden. Men det rimede alt for dårligt med danske ja-partiers nu latterliggjorte ord om euroen som værn mod prisstigninger og pengeforringelser.

Derfor krøb euro-centralbanken på knæ til amerikanerne og japanerne. Det er let at indse, at amerikanerne, japanerne gerne ville støtte euroen. De har i månedsvis set, at euroen i hele sin opbygning er en trussel mod verdensøkonomien. Kun i Danmark har vi måttet høre på det modsatte af, hvad hele verden kunne se, fra Marianne Jelved og Mogens Lykketoft, som bildte os ind, at dansk lykke voksede i takt med euroens nedtur.

Store dele af den trykte og elbårne presse i Danmark lader sig gladeligt bruge af ja-partierne. Nu kan de skrive, at euroen stiger, selvom de halvfjerds milliarder gode kroner smidt efter dårlige euroer kun gav en sølle stigning. Euroen satte onsdag endnu engang bundrekord. Den var kun 0,8438 dollar værd. Da den brovtende blev søsat 21 måneder siden, var værdien 1,17 dollar. Efter at 70 milliarder kroner i går var smidt i bøssen, lå euroen ved børsernes lukning torsdag aften nede på 0,8766. Euroen er stadig 25 procent mindre værd end da den blev søsat. Med sikkerhed skal der endnu et hav af milliarder i spytbakken, før det batter. Og lykkes det at få euroen bare lidt opad, så skyldes det ikke verdens tillid til den, men at den dybeste mistillid har ført til, at den kunstigt må holdes i live. Den er allerede hjernedød, men det skal skjules for de pårørende i Danmark.

Se, det er indflydelse. Værn om den indflydelse. Et nej er den vej, Europa vil. Europas folk vel at mærke. Giv magthaverne og pengetankene en ordentlig begmand.

© Poul Erik Søe – 23. september 2000.

Gengivelse af artikler i enmandsavisen er tilladt, når kilden oplyses.

Enmandsavisens forside