Igangsang
Lønne Højskole
19. - 23 marts 2007

Igangsang

Det stemmer. Det smitter. Det luner. Det løfter. Det hygger. Det giver et puf opad. Midt i den daglige trummerum lyder pludselig en sang-stump. Og man er i gang, som om man aldrig er gået i stå.

Brummere og bjæffere
Lønne Højskole indbyder til sangdage for enhver, også aldeles uøvede. Her er hverken nodetvang eller skøn-sang, men glade dage for brummere og brølere, blæsebælge og bjæffere.

Hønsekluk og hanegal
Komponisten Bjarne HaahrSeks gange er der kor-sang, også for aldeles uøvede. Komponisten Bjarne Haahr sætter i gang og holder gående. Haahr er landskendt for nutidige, iørefaldende melodier, ni er med i den ny højskole-sangbog.
Bjarne Haahrs rigdom af egne sange er med i en række andre sangbøger fra hans egne "I de grønne skove" til "Lystige viser", nutidige melodier med folkelig dybde. Hans tonekunst er altid i nøje pagt med digtene – udsprunget af deres sprog og stil. Haahr modtog "Den folkelige sangs pris" 1999.

Folkemusikkens stemmer
Onsdag aften er vi på Esbjerg musikkonservatorium til koncert med Esbjerg ensemble. Bus og billet er med i prisen.
Program: Luciano Berio: Naturale for bratsch, slagtøj og tape - Robert Muczynski: Blæserkvintet opus 45 - Ludwig Spohr: Noney i F-dur, opus 31.
Komponisten Luciano BerioBerio byggede sine værker på italiensk folkemusik, og i hans Naturale er grundlaget sicilianske folkesange. Naturale er et hovedværk i vor tids musikalske stræben mod en ligefrem og ikke-akademisk tonekunst.
Efter koncerten natmad på højskolen.

Mener du, en fugl tør vove
sang om dig i Danmarks skove?
Vi synger og Poul Erik Søe fortæller om Grundtvigs digt „Påske-liljen". Bondeblomsten er for Grundtvig mere værd end rosen. Fordi påskeliljen melder vår, om liv, der vender tilbage.

Folkesange og gårdsangerviser
Folkevise-musikant Christian Foged, Århus, kommer til Lønne Højskole. Med guitar i sang og fortælling skildrer han en række personer og miljøer, viserne stammer fra.
Christian Foged har arbejdet med indsamling af folkesange på land og i by. I hans fremstilling møder vi sange og viser i deres sammenhæng, og der er også noget at synge med på.

Natur-tur
Der er gå-tur i den store klitskov klods op ad højskolen med fortælling undervejs.

Digteren, arkitekten, lysmageren, oprøreren Poul HenningsenOrd skal være redskab først og så musik
Der står PH på opholdets morgener. I sang og fortælling ved Poul Erik Søe skildres oprøreren, arkitekten, revyskaberen og lysmageren Poul Henningsen.

Uropførelse, fest og dans
Torsdag aften er der uropførelse af ugens korsang, festmiddag, dans og Elverhøj med kaffe, te, hjemmebag, sang og spil.

Modtagelse
på højskolen mandag 19. marts mellem 15 og 18. Velkomst-kaffe og te. Afrejse fredag 23. marts efter morgenmaden.

Opholdspris
Deltagelse på dobbeltværelse med eget bad og toilet 2840. Enkeltværelse med eget bad og toilet 3160.
Der betales 500 kr., når højskolen bekræfter tilmeldingen, og resten en måned før eller efter aftale.
Der er ingen skjulte overraskelser, for prisen dækker alt:
Bosted, alle måltider, foredragene, korsang og andre tiltag, sengetøj og sengelinned samt håndklæder, folkesangs- og gårdsanger-visemøde, bus-turen til Esbjerg musikkonservatorium og billetten til Esbjerg Ensembles koncert.

Nemt at komme til højskolen
Højskole-bussen er en særlig bus på opholdets førstedag fra Varde banegård kl. 16 lige til Lønne Højskole. På sidstedagen kører bussen til Varde banegård fra Lønne Højskole 9,35. Bussen er i Varde 10,05 og har derfra forbindelse med tog til alle landsdele. Pris hen og tilbage ialt 110 kr. Brug af bussen aftales forud med højskolen.

Tilmelding til Igangsang 19. - 23. marts 2007
Navn
Adresse
Postnummer
By
Telefon
Elpost @
Dobbeltværelse
Enkeltværelse
Ønsker at bruge Højskole-bussen
Mandag fra Varde til Lønne
Fredag fra Lønne til Varde
Eventuel meddelelse til højskolen:


Efter tryk på Send går der lidt tid, før der er svar på, om tilmeldingen er rigtigt sendt


Stedet
Kort over højskole-egnenAlle bosteder er med eget bad og toilet. Man kan vælge enkelt- eller dobbelt-værelse. Cykler til fri brug. Dagligvarer kan købes på højskolen.

Vestligst og festligt
Lønne Højskole er Danmarks vestligste, og vi prøver at være den festligste. Midt i et klitland-skab med skov og hede. Gå- og cykelstier lige ud i området.
Der er fire kilometer til Vesterhavet og Ringkøbing fjord. Kort kørsel til fugle-halvøen Tipperne, til Hvide Sande, Henne Strand og Varde.

Er der plads?
Hvis der pludselig er lyst til at tage på højskole med kort varsel, så spørg på telefon 75 28 82 20, om der er afbuds-plads.

Sådan finder man selv Lønne Højskole
I bil køres gennem Lønnestak, som vejvæsenets skilt fejlagtigt kalder Lønne, videre mod Nymindegab, kort efter ligger højskolen på Vesterhavsvej 150 inde til højre bag en rosenhæk med et lille, hjemmegjort skilt i blåt og hvidt.
I øvrigt går der tog til Nørre Nebel og offentlig bus derfra lige til højskolen. Der er også bus lige til højskolen fra Ringkøbing.
Og man kan bruge Lønne Højskoles særlige bus fra Varde banegård lige til Lønne Højskole.

Gå til forsiden af Lønne Højskoles hjemmeside

Lønne Højskole, Vesterhavsvej 150, 6830 Lønne
Fax 7528 8225 - Telefon 75 28 82 20 -
elpost@loenne.dk