Maleriet "Dynen" på Lønne Højskole, malt af Peer HübschmannSkiftedage
Ugeskifte-ophold
på Lønne Højskole
vår og forsommer 2007
fredag aften til søndag midda
g

23. - 25. februar 2007
9. - 11. marts 2007
30. marts - 1. april 2007
27. - 29. april 2007
8. - 10. juni  2007
22. - 24. juni 2007

Vestligst og festligst
Lønne Højskole er den vestligste af Danmarks højskoler. Vi prøver også at være den festligste.

Et skift i hverdagen
Skiftedage er netop blandingen af fest og alvor, et skift i hverdagen. Sådan har det været siden 1985. Flere end 19.000 har været på Skiftedage i Lønne.

Lønne Højskoles hovedbygning. Billede: Charlotte SøeVi taler dansk med vore fridage
Det hedder Skiftedage i Lønne, fordi vi taler dansk om ugens fridage. Når det hedder årsskifte, kan man vel også sige ugeskifte om lørdag-søndag og kalde dagene Skiftedage.

Streg: Astrid SøeFerie i forbifarten
Højskole er ikke som før til eengangs-brug. Skiftedage i Lønne er til genbrug - som en ferie i forbifarten. Af og til må man stoppe op for at komme videre!

Ugeskifte med indhold
Skiftedage er højskole fra fredag aften til søndag middag. Et ugeskifte med samvær og indhold.

Levende nutid
Skiftedage er for den, der aldrig har været på højskole. For den, der ikke har længere tid fri. For den, som vil prø­ve højskole før et længere ophold. Og for den, der engang var på højskole og vil genopleve det som levende nutid.

Sammenhæng
Skiftedage er en sammenhæng af højskolernes bedste erfaringer - fortælling, foredrag, samtale, musik, kunst, sang, fest og dans.

Kaffe og te under dynen
Modtagelse på Lønne Højskole fredag eftermiddag mellem 16,30 og 18 med kaffe og te under maleriet "Dynen".

Velkomst-middag
Middag kl. 18 for dem, der kan nå frem. Velkomst ved Poul Erik Søe, Lønne Højskole, og foredrag.

Vest-delen af Lønne Højskoles bosteds-fløj. Billede: Charlotte SøeElverhøj
Sidst på aftenen fredag står spisesalen på gloende pæle for en komsammen med kaffe, te, spil, sang og hjemmebag. Derefter samvær i opholds-stuen.

Hver Skiftedag er ny
Skiftedage har skiftende indhold og skiftende fortællere. Foredrags-emnerne ser man først ved ankomsten til højskolen. Overraskelser hører med til et skift.

Muntre morgen-myter
Poul Erik Søe skildrer om morgenen folk og samfund i muntre morgen-myter med tilløb i de hedenske fortællinger fra dengang, landet tog fat på at være Danmark.

Fortælling og foredrag
Lørdag formiddag fortælling og foredrag ved skiftende medvirkende. Midtvejs kaffe og te. Frokost kl. 12,30.

Natur-tur i klit og skov
Sidst på formiddagen gåtur i klit og skov lige ved Lønne Højskole.

Landskabet syd for Henne Mølleå. Billede: Astrid Søe

Det vilde vesten
Lørdag eftermiddag er der fortælle-tur i bus gennem den 47 km² store klitskov ved landets højeste klit, Blaabjerg. Syd for Henne å stop i øde klitter nær Tane sø og gå­tur til Vesterhavet. Vi er i et landskab, hvor vesten stadig er vild og landskabet uberørt. På hjemturen gæstes Løvklitten med de tilsandede egetræer, som har overlevet 300 års sandflugt. Hver eg er nu klit med træets krone over sig. Kaffe og te undervejs. Turen er med i prisen.

Viser, dans og højskolesang
Lørdag aften festmiddag, dans, kaffe, te, sang og spil i Elverhøj. Til middagen lystne og lystige viser. Hver aften slutter med samvær i opholds-stuen.

Bomærke for Lønne Højskoles skiftedageDet levende ord
Søndag efter morgenmaden fortælling ved Poul Erik Søe og foredrag. Midtvejs kaffe, te og højskole-sange. Kl. 12 middag, kaffe og te før afrejsen.

Opholds-pris
Deltagelse på dobbelt-værelse med eget bad og toilet 1140. Enkelt-værelse med eget bad og toilet 1350. Der betales 400 kr., når højskolen bekræfter tilmeldingen, og resten en måned før opholdet eller efter aftale.

Der er ingen skjulte overraskelser, for prisen dækker alt: Bosted, alle måltider, foredrag og andre tiltag, sengetøj og -linned, håndklæde samt lørdags-busturen til de øde klitters planterigdom, gåtur til Vesterhavs-stranden og besøg i Løvklitten med de tilsandede egetræer.

Nemt at komme til højskolen
Højskole-bussen er en særlig bus på opholdets førstedag fra Varde banegård klokken 16 lige til Lønne Højskole. På sidstedagen kører bussen til Varde banegård fra Lønne Højskole 12,35. Bussen er i Varde klokken 13,05 og har derfra forbindelse med tog til alle landsdele. Pris hen og tilbage ialt 110 kr. Brug af bussen aftales forud med højskolen.

Tilmelding til Skiftedage vår og forsommer 2007
23. - 25. februar 2007
9. - 11. marts 2007
30. marts - 1. april 2007
27. - 29. april 2007
8. - 10. juni  2007
22. - 24. juni 2007
Navn
Adresse
Postnummer 
By
Telefon
Elpost @
Dobbeltværelse
Enkeltværelse
Ønsker at bruge Højskole-bussen
Fredag fra Varde til Lønne
Søndag fra Lønne til Varde
Eventuel meddelelse til højskolen:


Efter tryk på Send går der lidt tid, før der er svar på, om tilmeldingen er rigtigt sendt


Stedet
Alle bosteder er med eget bad og toilet. Man kan vælge enkelt- eller dobbelt-værelse. Cykler til fri brug. Dagligvarer kan købes på højskolen.

Vestligst og festligt
Lønne Højskole er Danmarks vestligste, og vi prøver at være den festligste. Midt i et klit-landskab med skov og hede. Gå- og cykelstier lige ud i området. Der er fire kilometer til Vesterhavet og Ringkøbing fjord. Kort kørsel til fugle-halvøen Tipperne, til Hvide Sande, Henne Strand og Varde.

Er der plads?
Hvis der pludselig er lyst til at tage på højskole med kort varsel, så spørg på telefon 75 28 82 20, om der er afbuds-plads.Kort over højskole-egnen

Sådan finder man selv Lønne Højskole
I bil køres gennem Lønnestak, som vejvæsenets skilt fejlagtigt kalder Lønne, videre mod Nymindegab, kort efter ligger højskolen på Vesterhavsvej 150 inde til højre bag en rosenhæk med et lille, hjemmegjort skilt i blåt og hvidt.
Iøvrigt går der tog til Nørre Nebel og offentlig bus derfra lige til højskolen. Der er også bus lige til højskolen fra Ringkøbing.
Og man kan bruge Lønne Højskoles særlige bus fra Varde banegård lige til Lønne Højskole.

Lønne Højskole, Vesterhavsvej 150, 6830 Lønne
Fax 7528 8225 - Telefon 75 28 82 20
elpost@loenne.dk

Gå til forsiden af Lønne Højskoles hjemmeside