Lønne Højskoles 10 årsdag 13. september 1995 blev indledt i Lønne kirke med Grundtvig-salmer, som Poul Erik Søe fortalte om.
På højskolen holdt forfatteren Knud Sørensen foredrag. Han har genem årene været en af højskolens værnere, altid rede med hjælpende ord.
Poul Erik Søe i Lønne kirke til morgensangen på højskolens tiårsdag Forfatteren Knud Sørensen taler på Lønne Højskoles tiårsdag
Som ved åbningen ti år før var der koncert med medlemmer af Sønderjyllands Symfoniorkester. De blå stole, malet af mormor Lise Boldsen, holdt stadig. Tømrermester Leif Mortensen ville spare højskolen for udgifter til stole og satte ti år før klodser under folkeskolens børnestole. De holder endnu. Medlemmer af Sønderjyllands Symfoniorkester
Sagahaven, en langsomt groende tanke om et område, der fortæller Danmarks titusind års historie, var et år gammel og fik som højskolens tiårsgave mange nye plante og træer.
TV2Nyhederne var den dag ude for at skildre grokraften hos højskolerne og gæstede også Lønne Højskole.
Plantning i Sagahaven på Lønne Højskoles tiårsdag
Mogens B. Madsen er den, der flest gange har deltaget i ophold på Lønne Højskole. Han er københavnsk politibetjent. Her udspørges han på tiårsdagen til TV2Nyhederne om Lønne.
Mogens B. Madsen deltog også i højskolens første tur til "Luthers landskab" i det gamle Østtyskland. Med ham som rundviser var vi i Buchenwald, hvor han var fange under krigen.
Salen lignede sig selv på tiårsdagen, en folkeskoles gamle idrætssal, nu så gammel, at den virkede dragende på et nyt slægtled. Ikeas billige, røde klapstole stod som altid klar til dagens gæster. Kunstneren Ole Halskov, Henne, havde hængt sine billeder op, altid gavmild over for Lønne Højskole i hverdag og fest - med billeder og ord.
Højskolemanden, teologen, forfatteren og historikeren Mads Lidegaard var en af festtalerne på tiårsdagen. Hans bog om den vestjyske oldtidsvej, Ravvejen, er grundlag for mange ophold om emnet i Lønne. Hans tanker og historiesyn blev langsomt en del af højskolens grundlag.
Borgmester Bent Poulsen, Vesterlund, holdt tiårsdagen mest muntre og indlevede tale.
Forfatteren og højskolemanden Mads Lidegaard taler på Lønne Højskoles tiårsdag 2995 Borgmester Bent Poulsen taler på Lønne Højskoles tiårsdag 1995
Tidligere deltagere overraskede fuldstændig med en pengegave til Lønne Højskole. De havde lavet en landsindsamling blandt tidligere elever, og forklædt som vikinger overrakte de byttet i en skatkiste. Og oven i hatten blev forstanderen forsynet med horn for at hornkraften kunne forblive på Lønne Højskole, sagde de. Tidligere deltagere på Lønne Højskole overrækker landsindsamlingens skatkiste
Astrid Søe deler den særprægede festmiddags hovedret - svineskank - ud. De store kødklumper hindrede ikke stedets blikkenslager i kort efter at råbe: - Går kødet kun rundt een gang?
Valgmenighedspræst Claus Kaas Johansen, Sønder Nærå, højskolens hjælpende ånd og hånd, underholdt ved tiårsfesten sammen med Jeppe Søe.
Astrid Søe uddeler hovedretten ved tiårsdagens festmiddag 1995 Claus Kaas Johansen og Jeppe Søe underholder ved festmiddagen på tiårsdagen 1995
Charlotte Søe i tiårsfestens folkedans. De gamle danseformer har overlevet på en af landets yngste højskoler. Mange har været danseledere i Lønne gennem årene, også husets egne børn. Mest vedvarende har dog Ole Halskov trukket harmonikaen. Charlotte Søe i tiårsfestens folkedans 1995